Επιστήμη
Στον Ισραηλινό Μαθηματικό Avi Wigderson, απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο Turing, το «Νόμπελ» στην επιστήμη των υπολογιστών για τη συμβολή του στη μελέτη της πολυπλοκότητας και της τυχαιότητας στους υπερυπολογιστές. Πολύ ωραίο (για όλους) explainer στο Quanta.
H startup Anthropic (είναι η εταιρεία που ίδρυσε η ομάδα που έφυγε από την Open AI που δημιούργησε το ChatGPT γιατί θεώρησε ότι ο ιδρυτής δεν ενδιαφέρεται για τους δυνητικούς κινδύνους του εργαλείου) ανακοίνωσε χθες ότι η εφαρμογή της Claude 3 Opus, έχει προσεγγίσει την ικανότητα του ανθρώπου στην επιχειρηματολογία. Axios.
Μετά από απαίτηση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ απαιτείται πλέον από τους περισσότερους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να δημοσιεύουν πληροφορίες σχετικά με τις χρεώσεις, τις ταχύτητες και άλλα, με τον ίδιο τρόπο που αναγράφονται οι διατροφικές πληροφορίες στις ετικέτες των τροφίμων. The Verge.