Αντώνης Σκαμπαβίριας,«Η θέα της Βίλης» (2023)Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την δεύτερη ατομική έκθεση του ζωγράφου Αντώνη Σκαμπαβίρια με τίτλο «Πέρα από το μπετόν». Το νόημα του τίτλου αποδίδει επακριβώς το πνεύμα των έργων του Σκαμπαβίρια, καθώς ο ζωγράφος παρουσιάζει 25 λάδια συνοδευμένα από αριθμό μελετών τους σε ακουαρέλα και μολύβι, όλα με θέμα τους το σκληρό αστικό τοπίο της Αθήνας, του Πειραιά και των πέριξ προαστίων. Athens Voice.

Ο Αντώνης Σκαμπαβίριας (γεν. 1984) σπούδασε ανακαίνιση και αποκατάσταση κτιρίων (2002-2008) και ζωγραφική κοντά στον Γιώργο Ρόρρη και την Κάλια Τριανταφύλλου (2010-2016).

 

Βαρκελώνη
Σε κατάσταση ανάγκης, μέσα στο καταχείμωνο, κήρυξαν εσπευσμένα οι αρχές της Καταλονίας τη Βαρκελώνη την περασμένη Πέμπτη, καθώς τα αποθέματα νερού υποχώρησαν κάτω από το όριο του ενός εκατομμυρίου κυβικών μέτρων.

Δρακόντεια τα μέτρα και οι απαγορεύσεις για 6 εκατ. κατοίκους.
Σε πρώτη φάση απαιτείται ο περιορισμός της κατανάλωσης νερού στα 200 λίτρα ανά κάτοικο την ημέρα, αλλά ο όγκος αυτός μπορεί στη συνέχεια να μειωθεί στα 180 λίτρα ή και στα 160 λίτρα αργότερα εφόσον δεν αλλάξει η κατάσταση.