Ο κ.Γρηγοριάδης έκανε λόγο για ιστορικών διαστάσεων νίκη της αντιπολίτευσης στις χθεσινές (31.03.2024) αυτοδιοικητικές εκλογές Τουρκία. Η νίκη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, όπως αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα, είναι η πρώτη από τη δεκαετία του’70 και είναι και η πρώτη φορά που το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρ.Τ.Ερντογάν έρχεται δεύτερο σε οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση έχει διεξαχθεί από το 2002 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα. 

Αφού ζητήσαμε απο τον κ.Γρηγοριάδη να μας εξηγήσει, εν συντομια, τα της πολιτικής ταυτότητας των δύο αυτών κομμάτων και πως τοποθετούνται πάνω στον άξονα αριστερά-δεξιά του ζητήσαμε να μας απαντήσει σε τρεις (3) ερωτήσεις:

  1. Πως χαρακτηρίζει εκείνος το αποτέλεσμα των εκλογών και την επικράτηση της Αντιπολίτευσης στις κάλπες όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας. Σε άρθρο του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο και μια μέρα πριν από τις εκλογές, είχε επισημάνει την παρουσία δύο υποψηφίων για τον Δήμο της Κωνσταντινούπολης που απευθύνονταν σε «ειδικά κοινά» της Πόλης και μπορούσαν να αποδυναμώσουν την υποψηφιότητα Ιμάμογλου: του Μεχμέτ Αλτίνοζ υπό την αιγίδα του ισλαμιστικού Νέου Κόμματος Ευημερίας (ΥRP) και η υποψηφιότητα των Μεράλ Ντανίς-Μπεστάς και Μουράτ Τσεπνή υπό την αιγίδα του φιλοκουρδικού κόμματος DEM. Τελικά πως λειτούργησαν αυτές οι υποψηφιότητες στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.
  2. Πως θα διαχειριστεί ο πρόεδρος Ερντογάν αυτή τη μεγάλη ήττα.
  3. Αν και πως θα επηρεάσει την ευρύτερη περιοχή και τις δικές μας σχέσεις με τη γείτονα.